In de media

Beter eten
Beter doen
Beter voelen
Slider

Eathics lost groeiende vraag naar gezonde, eerlijke en vegetarische maaltijden op

Eind 2019 wordt het nieuwe maaltijdbestelplatform Eathics gelanceerd. Een nieuw concept dat als doel heeft mensen gezonder te laten eten en leven, waarbij mens, dier en milieu zo min mogelijk worden geschaad. Eathics gaat allereerst van start in de grootste steden van Nederland.

Eathics legt de focus op het bestellen van gezonde, voornamelijk vegetarische en veganistische gerechten, waarbij er respect is voor de bezorger en restauranthouder. Hiermee speelt het in op de groeiende vraag van de consument naar bewuste maaltijden en organisaties die zich op een positieve manier inzetten voor mens, milieu en maatschappij. Daarnaast maakt Eathics het voor consumenten mogelijk op een laagdrempelige manier, namelijk door het bestellen van een maaltijd, iets terug te doen voor het milieu. Zo worden er door het maaltijdbestelplatform bomen geplant en voorzieningen voor schoon drinkwater aangebracht in derdewereldlanden.

Niet afkeuren, maar enthousiasmeren
Oprichter Prevesh Ramkisoen vertelt: ‘’We willen mensen absoluut niet dwingen om geen vlees meer te eten. Je kunt bij ons namelijk ook gerechten bestellen met vlees, maar wel alleen biologisch vlees. Ons doel is juist om de vleeseters te omarmen en hen enthousiast te maken om meer vegetarisch te eten en het een onderdeel van de dagelijkse voeding te laten zijn. Op deze manier kunnen we een grotere milieu-impact creëren, dan ons alleen te richten op niet-vleeseters. In Nederland letten we steeds meer op onze voeding, het vormt een groot onderdeel van onze lifestyle. Dan is het van belang dat je ook allerlei lekkere, gezonde maaltijden kan bestellen. Veel mensen zijn zich nog niet bewust hoe lekker vegetarische gerechten zijn. Het is aan ons om dat beeld te veranderen.”

Voordelen voor bedrijven
Eathics gaat tevens duurzame samenwerkingen aan met bedrijven. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten. De werkgever draagt bij aan de gezondheid van de medewerker en werkt gelijktijdig aan de mvo-doelstellingen. De medewerker geniet van een gezonde maaltijd, zonder daar veel tijd aan kwijt te zijn. “In een grote stad als Amsterdam is overwerken een gewoonte geworden. Juist op deze momenten is het belangrijk dat je goed en verantwoord eet. Door samenwerkingen aan te gaan met de bedrijven willen we bewustwording creëren van wat je eet, en wat dat tot stand kan brengen voor jezelf, het milieu en de maatschappij, aldus Prevesh.”

Eathics community
Naast de bestelservice www.eathics.nl wordt er ook een community opgericht. Consumenten kunnen zich hier geheel vrijblijvend bij aansluiten en op de hoogte blijven van het laatste nieuws, trends, initiatieven en recepten op het gebied van gezonde, lekkere, bewuste, vegetarische en biologische maaltijden.

Eathics B.V.
Eathics is opgericht door vier betrokken millennials (Prevesh Ramkisoen, Yueng Gao, Madi Kalonda en Drona Soekram) en een ervaren ondernemer (Hans van den Boom).